Mindfulness – en effektiv medicin

Fokus ligger på det friska i den hela människan.

Hennes förmåga att förstärka både fysisk, psykisk och social hälsa liksom tron på den egna förmågan att ta hand om sig själv på ett klokt och positivt sätt.

Både fysisk och mindfulnessbaserad träning är väl förankrade i medicinsk vetenskap och beprövad erfarenhet.

Både kroppen och hjärnan byggs om och utvecklas hela livet. Vi vet sedan länge hur viktig den fysiska träningen, god sömn, återhämtning och näringsriktig kost är för att tillföra kropp och sinne ny kraft och energi.

De senaste årens hjärnforskning och neurovetenskap har verkligen ökat förståelsen och kunskapen i mindfulness baserade interventioner, MBI, för effektiv fysisk och psykisk återhämtning, stresshantering, inre lugn, ro och glädje.

De båda träningsformerna går hand i hand och syftar till att sakta men säkert integreras i en mer och mer stress reducerad livsstil, ökat välbefinnande och ett aktivt, sunt liv.

Läs mer om medicinsk forskning : Mindfulness Research Monthly  

Alla kan träna genom enkla dagliga övningar. Vi tränar både kropp och sinne med redskap vi redan har. Till exempel att känna andetagen och att styra uppmärksamheten till nuet med både hjärta och hjärna på ett öppet och medkännande sätt.

Mindfulness Stress & Smärta app är gratis. Klicka på:   http://kropp-sinne.webflow.io 

Du sade,

att du såg himlen idag.

Minns du vilken färg?                                          Bo Setterlind

                    DSC_0420