Mindfulness – en effektiv medicin

 

Fokus ligger på det friska och på vår förmåga att förstärka både fysisk, psykisk och social hälsa. Likaså tron på den egna förmågan att ta hand om oss själva på ett klokt och positivt sätt.

Träna med mina böcker :  ”MÅ BRA NU-Mer glädje Mindre stress” och ”Glädje i Rörelse”

Läs om: https://www.adlibris.com/se/sok?q=må+bra+nu+%3A+mer+glädje+mindre+stress

Lyssna: https://soundcloud.com/monica-van-der-pals/2-liten-vilostund-i-nuet

Alla kan träna genom enkla dagliga övningar. Vi övar både kropp och sinne med redskap vi redan har. Till exempel att känna andetagen och att styra uppmärksamheten till nuet med både hjärta och hjärna på ett öppet och medkännande sätt.

Både kroppen och hjärnan byggs om och utvecklas hela livet. Vi vet sedan länge hur viktig den fysiska träningen, god sömn, återhämtning och näringsriktig kost är för att tillföra kropp och sinne ny kraft och energi.

De senaste årens hjärnforskning och neurovetenskap har verkligen ökat förståelsen och kunskapen i mindfulness baserade interventioner, MBI, för effektiv fysisk och psykisk återhämtning, stresshantering, inre lugn, ro och glädje.

De båda träningsformerna går hand i hand och syftar till att sakta men säkert integreras i en mer och mer stress reducerad livsstil, ökat välbefinnande och ett aktivt, sunt liv.

Både fysisk- och mindfulness baserad träning är väl förankrade i medicinsk vetenskap och beprövad erfarenhet. 

Läs mer om medicinsk forskning på American Mindfulness Research Association. https://goamra.org

 

 Du sade,

att du såg himlen idag.

Minns du vilken färg?                                          Bo Setterlind

                    DSC_0420